Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Pelastussuunnittelu opas asuinkiinteistöille

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Tulossa varastoon

Hinta: 5,00 16,53 €
Määrä: kpl
Opas on tarkoitettu työkaluksi asuinkiinteistön pelastussuunnitelman laatijoille. Opas täydentää sisäasiainministeriön  2012 julkaisemaa Asuinkiinteistön pelastussuunnitelman laadinta -ohjetta. Opas ei anna valmiita vastauksia vaan opastaa pelastussuunnitelman laatijoita omaehtoiseen ajatteluun lähtökohtanaan asuinkiinteistön erityispiirteet, ympäristö ja asukkaat.

28 sivua, 4. painos 2013
Rakennuksen omistajalla ja/tai haltijalla on yleinen velvollisuus varautua vaaratilanteisiin, mutta viime kädessä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa oman asuinympäristönsä turvallisuuteen niin arjessa, häiriötilanteissa kuin poikkeusoloissakin. Vähintään kolmen asuinhuoneiston rakennuksissa edellytetään kirjallista pelastussuunnitelmaa, jossa on esitetty rakennukseen liittyvät vaaranpaikat ja riskit sekä annettu ohjeet niiden ennaltaehkäisemiksi sekä vaaratilanteissa toimimiseksi.

Pelastussuunnitelman laatimisesta vastaa rakennuksen omistaja tai haltija, mutta paras asukas- ja kiinteistöturvallisuus saavutetaan, kun pelastussuunnittelu tehdään aidossa yhteistyössä kiinteistön asukkaiden ja toiminnanharjoittajien, kuten kiinteistössä toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.