Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Kotitalouksien omatoimisen varautumisen tukeminen järjestöissä

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Tulossa varastoon

Hinta: 5,00
Määrä: kpl
Järjestöillä on kautta aikain ollut merkittävä rooli kotitalouksien omatoimisen varautumisen kehittäjinä ja tukijoina. Järjestöt ovat taitojen opettamisella ja neuvontatyöllään vahvistaneet kansalaisten kykyä selviytyä erilaisista yhteiskunnan häiriötilanteista. Erityisesti maalimansotien aikakausi toi järjestöjen roolin vahvasti esiin.

Sodan uhan väistyttyä järjestöjen varautumisen tukeminen on keskittynyt arjen häiriötilanteista selviytymiseen. Ruuan ja muiden päivittäistarvikkeiden globalisaatio on monimutkaisine tuotantoketjuineen luonut uusia uhkakuvia ruokaturvan osalta. Myös viime vuosien laajat sähkökatkot ja ilmaston lämpeneminen myrskyineen ovat voimistaeet omatoimisen varautumisen tarvetta. Tieto omatoimisuuden tilasta ja sen eteen tehtävästä työstä on ollut toistaiseksi puutteellinen.

Raportti kuvaa omatoimista varautumista osana kansallista huoltovarmuustyötä ja samalla tuo esiin sille asetettuja haasteita nykyisessä verkottuneessa ja keskinäisriippuvuuksien yhteiskunnassa. Lisäksi raportti esittelee Kotitalouksein omatoimisen varautumisen toimikunnan (kova) jäsenjärjestöjen roolia omatoimisuuden edistäjinä. Raportti on tarkoitettu kaikille omatoimisesta varautumisesta ja järjestöjen varautumistyöstä kiinnostuneille.

SPEK Tutkii 7, Mia Kunnaskari, 2014, 79 sivua

SPEK Tutkii -sarja on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry:n julkaisusarja, jossa julkaistaan turvallisuuteen liittyviä tutkimuksia ja selvityksiä.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.