Ensiauttajan taskuopas

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa 216 kpl

Hinta: 33,50
Määrä: kpl

Ensivastetoiminta on osa sairaalan ulkopuolisen ensihoidon palvelujärjestelmää ja sen tarkoituksena on lyhentää äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen potilaan hoidon aloittamisviivettä. Koulutetut ensiauttajat kykenevät tutkimaan potilaan peruselintoiminnot sekä aloittamaan hoitotoimet ennen ensihoitoyksiköiden saapumista.

Ensiauttajan taskuopas on ensiauttajille suunnattu opaskirja, joka sisältää valtakunnalliseen ensiauttajakoulutukseen sekä ajantasaisiin hoitosuosituksiin perustuvat toimintaohjeet äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen potilaan kohtaamistilanteisiin. 

Opas pohjautuu valtakunnalliseen ensiauttajien koulutusohjelmaan, jonka ovat kehittäneet kolme ensivastepalvelua tuottavaa vapaaehtoisjärjestöä yhteistyössä ensihoidon, sosiaali- ja terveysministeriön sekä HYKS-ERVA-alueen asiantuntijoiden kanssa.

Taskuoppaan toinen painos on päivitetty tuoreiden, tutkimusnäyttöön perustuvien hoitosuositusten mukaiseksi. Lisäksi mukana on kokonaan uusia aiheita, kuten toimintaohjeet synnytyksen ja tartuntavaaratilanteen varalle sekä kuoleman kohtaaminen ensiauttajana. Päivitystyötä on osaltaan ohjannut
myös oppaan ensimmäisestä painoksesta (2014) saatu käyttäjälähtöinen palaute.

Opas soveltuu käytettäväksi operatiivisessa toiminnassa ensivastetehtävillä sekä ensiauttajien perus- ja ylläpitokoulutuksessa.

2016, 168 sivua
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.